Musetti wint mooie juniorenfinale Australian Open, Tauson oppermachtig

Tennisser Lorenzo Musetti heeft op de Australian Open de juniorentitel bij de jongens veroverd. De 16-jarige Italiaan, als eerste geplaatst, was in de finale te sterk voor de Amerikaan Emilio Nava.

Musetti, verliezend finalist op de US Open vorig jaar, had nog geen set verloren op weg naar de eindstrijd, terwijl Nava al drie driesetters achter de kiezen had. Toch won de Amerikaan set één, waarna Musetti in de tweede set orde op zaken stelde. De beslissende set werd een fraai duel, uitmondend in een tiebreak. Daarin ging het over en weer, maar na een paar mooie staaltjes tennis pakte Musetti uiteindelijk de titel: 4-6, 6-2, 7-6 (12). De Nederlander Lodewijk Weststrate schopte het in Melbourne tot de achtste finales, Christian Lerby ging er in de eerste ronde uit.

Bij de meisjes ging de Deense Clara Tauson er met de titel vandoor. De 16-jarige was oppermachtig en verloor maar één set: in de eerste ronde won de Australische wildcardspeelster Anastasia Berezov set één met 6-1, maar daarna kwam Tauson nauwelijks nog in de problemen. De één na de ander ging voor de bijl en in de finale moest haar Canadese leeftijdsgenote Leylah Annie Fernandez er met 6-4, 6-3 aan geloven.