Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer

Bewapend met een mes overviel een man zaterdagavond de Coop-supermarkt aan het Vlietplein in Ridderkerk. Hierbij raakte een medewerker ernstig gewond. De dader is nog spoorloos, het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Er waren nog behoorlijk wat mensen in de supermarkt aanwezig, toen de dader rond 19.50 uur binnenkwam. Hij liep naar de servicebalie en zwaaide met een mes. Personeel en bezoekers van de winkel grepen in, waardoor er een worsteling ontstond. De dader trapte een man in zijn buik en stak een medewerker in zijn borst.

Daarna ging de overvaller er rennend vandoor richting de Vissersbuurt. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De politie startte meteen een onderzoek en kamde de buurt uit op zoek naar de dader. Ook spraken ze met getuigen van het incident. Ambulancepersoneel bekommerde zich om de slachtoffers.

Kritieke toestand
Het slachtoffer, de bedrijfsleider van de supermarkt, is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was gisterenavond kritiek. Voor de mensen die getuigen waren van de overval is slachtofferhulp ingezet.

De dader droeg een donkerblauwe regenjas met een reflecterende streep. Ook op zijn broek zat zo'n streep. Verder droeg hij een bivakmuts of masker en had hij een Jumbo-tas bij zich. Het zou om een blondharige, blanke man van circa 1.70 meter lang gaan.  De politie vraagt mensen met informatie en/of camerabeelden contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Beelden kunnen via de website worden geupload. 

Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer   (Foto: FOK!)
Overvaller in regenpak steekt winkelmedewerker neer (Foto: FOK!)