PSG wint met 9-0 mede dankzij hattricks van Cavani en Mbappé

Paris Saint-Germain blijft ongenaakbaar in de Ligue 1. De formatie van trainer Thomas Tuchel zette zaterdag op eigen veld een monsterscore neer tegen hekkensluiter Guingamp (9-0) en boekte zo alweer zijn zeventiende zege in negentien competitieduels. Edinson Cavani en Kylian Mbappé waren beiden goed voor een hattrick, terwijl Neymar tweemaal scoorde. PSG blijft uiteraard koploper in Frankrijk, maar moest in de eerste helft wel een flinke tegenvaller incasseren, doordat Marco Verratti uitviel met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure.

PSG had voor eigen publiek wat goed te maken, nadat het anderhalve week geleden op krankzinnige wijze door Guingamp uit de Coupe de la Ligue werd gekegeld. De ploeg uit Bretagne kreeg toen liefst drie strafschoppen mee en won uiteindelijk met 1-2. PSG was niet voornemens om zich opnieuw te laten verrassen en stelde de overwinning in de eerste helft al veilig. De score werd na elf minuten voetballen geopend door Neymar. De Braziliaanse superster werd in de diepte gevonden door Dani Alves en stuurde vervolgens verdediger Jordan Ikoko het bos in, alvorens hij doelman Marc-Aurèle Caillard verschalkte.

Het elftal van Tuchel kende zo een droomstart, maar zag kort na de openingstreffer van Neymar wel Verratti geblesseerd raken. De Italiaanse middenvelder leek zich te verstappen en verliet uiteindelijk met veel pijn het veld. PSG bleek echter niet van slag door het uitvallen van Verratti: door twee doelpunten in de slotfase van de eerste helft van Kylian Mbappé konden de Parijzenaren met een ruime voorsprong aan de thee. De Franse spits zette eerst na een heerlijke combinatie met Neymar de 2-0 op het scorebord en hij nam op slag van rust ook het derde doelpunt van de avond voor zijn rekening, na gestuntel in de defensie van Guingamp.

De honger van PSG was daarmee echter nog lang niet gestild. Cavani breidde de voorsprong na uur voetballen verder uit: de Uruguayaanse spits scoorde van dichtbij op aangeven van Juan Bernat. Guingamp was daarna rijp voor de slacht en liep uiteindelijk tegen een zeer ruime en pijnlijke nederlaag aan. Cavani tekende met het hoofd voor de 5-0 en completeerde een kwartier voor tijd uiteindelijk zijn hattrick, door de bal na mistasten van Caillard in een vrijwel leeg doel te schuiven. Neymar had tussendoor de 6-0 voor zijn rekening genomen na een assist van Mbappé, waarna laatstgenoemde tien minuten voor tijd ook voor de derde keer scoorde. Het slotakkoord werd uiteindelijk verzorgd Thomas Meunier, die door de benen van Caillard raak schoot.