Fans kiezen Van Dijk in UEFA Team van het Jaar

Virgil van Dijk is gekozen door voetbalfans van over heel Europa gekozen in het Team van het Jaar. Dat meldt de UEFA op hun website.

De Europese voetbalbond had van tevoren een shortlist van vijftig spelers opgesteld die in 2018 uitblonken bij hun clubs en land. Op basis van stemmen werd een uiteindelijk team van het jaar opgesteld, waarin de captain van het Nederlands elftal zijn debuut maakt. Van Dijk is de eerste Nederlander die het elftal haalt sinds Arjen Robben in 2014.

De verdediger van Liverpool haalde de finale van de Champions League, die hij verloor van Real Madrid. Ook met de nationale ploeg kende Van Dijk een goede periode waarin de groepsfase van de Nations League werd gewonnen. Nederland zat hierbij in een poule met Frankrijk en Duitsland. Mede door een late goal van Van Dijk tegen Duitsland zijn de kruisfinales nu bereikt.

Het elftal wordt verder gedomineerd door CL-winnaar Real Madrid en wereldkampioen Frankrijk. De volledige selectie: Marc-André ter Stegen (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Raphaël Varane (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Marcelo (Rafael Madrid), N'Golo Kanté (Chelsea), Luka Modric (Real Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Kylian Mbappé (PSG), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus) en Lionel Messi (FC Barcelona).