Stompé en Stompé junior op lijst deelnemers Q-School PDC

Een opvallende naam op de lijst van de European Qualifying School van dartsbond PDC. Co Stompé lijkt voor een herstart van zijn dartscarrière te gaan. Zijn naam staat samen met de naam van zijn zoon op de lijst van 249 deelnemers aan het toernooi dat tussen 3 tot en met 6 januari in het Duitse Hildesheim wordt gehouden.

Stompé wilde vorig jaar al een poging wagen op Q-School, maar zag er toen op het laatste moment vanaf. Met name zijn privéproblemen zorgden ervoor dat hij er geen focus voor had. Dat is nu anders, want hij zal in Duitsland van de partij zijn. Dat geldt overigens voor heel veel Nederlanders. Jeffrey de Graaf, Ryan de Vreede, Jimmy Hendriks, Jerry Hendriks, Yordi Meeuwisse, Mareno Michels en Berry van Peer waren de afgelopen jaren in het bezit van een tourkaart. Het zevental lukte niet om in twee jaar in de top 64 van de Order of Merit te komen en raakten daardoor hun kaart kwijt. Ze gaan het opnieuw proberen. Ook jonge talenten zoals Justin van Tergouw, Wessel Nijman, Melvin de Fijter, Levy Frauenfelder, Mike van Duijvenbode en Niels Zonneveld zijn van de partij. Toon Greebe is tevens een opvallende naam. Ruim een jaar geleden werd zijn voet geamputeerd, maar hij heeft zich teruggeknokt.

Sinds vorig jaar is Q-School in twee delen gesplitst. De spelers van het Europese vasteland spelen deze week in het Duitse Hildesheim. Twee weken later spelen de Britse darters in Wigan. Pas wanneer de inschrijving voor het Britse toernooi gesloten is, weten we hoeveel tickets er gaan naar de Europese  en de Britse Q-School gaan. In ieder geval de dagwinnaar in Hildesheim zullen een tourkaart ontvangen. Daarnaast wordt er een Q-School Order of Merit opgemaakt aan de hand van alle uitslagen op de vier dagen. De beste spelers op deze lijst zullen eveneens een tourkaart ontvangen. 

Een gewonnen tourkaart geeft recht om twee jaar alle Pro Tour-toernooien van 2019 en 2020 te kunnen spelen. Voor deelnemers van de Q-School die geen tourkaart bemachtigen, resteert de Challenge Tour en de qualifiers voor voor de European Tour. De complete lijst met deelnemers is hier te vinden.