Twee mensen overleden na zwaar ongeval op N210

Bij een zwaar verkeersongeval zondagmiddag omstreeks 14:30 uur op de N210 bij Lekkerkerk kwam een 29-jarige man uit Lekkerkerk om het leven. Vijf slachtoffers raakten gewond, waaronder twee zwaar gewond. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een 28-jarige bestuurder is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval wordt onderzocht. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek.

Na de eerste meldingen gingen hulpverleners direct naar de plaats van het incident. Daar bleek dat een voertuig in het water terecht was gekomen. De brandweer haalde een aantal beknelde personen uit dat voertuig. Ambulances vervoerden in totaal 5 slachtoffers naar het ziekenhuis. Daar overleed in de loop van de nacht een 29-jarige vrouw uit Lekkerkerk. 

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft in samenwerking met de tactische afdeling van bureau Verkeer, onderzoek naar de toedracht van het ongeval gedaan. De 28-jarige verdachte wordt gehoord. Om uit te sluiten dat hij middelen heeft gebruikt die mogelijk de rijvaardigheid beïnvloeden, is er een bloedproef bij hem afgenomen.

Twee mensen overleden na zwaar ongeval op N210 (Foto: stockfoto politie.nl)
Twee mensen overleden na zwaar ongeval op N210 (Foto: stockfoto politie.nl)