NHL: Lightning blijft winnen, Devils winnen duel der hekkensluiters

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning blijven lekker bezig in de NHL. De ploeg won donderdag dankzij goals van Brayden Point, Mathieu Joseph en Anthony Cirelli met 3-2 van de Boston Bruins.

Voor Tampa Bay is het de vijfde overwinning op rij en de 22e in 30 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg bovenaan in de Eastern Conference, waar de Bruins met hun derde opeenvolgende nederlaag de zevende plek bezetten.

In Los Angeles stond een hekkensluitersduel op het programma tussen twee ploegen die vorig seizoen prima bezig waren. De Kings, stijf onderaan in de Western Conference, ontvingen de New Jersey Devils, die in het oosten op de laatste plek staan.

Kyle Palmieri zette de Devils in de eerste periode op voorsprong, maar Brendan Leipsic tekende al snel voor de gelijkmaker. Hetzelfde patroon volgde vroeg in de tweede periode: Travis Zajac scoorde de 1-2, Adrian Kempe trok de stand weer gelijk.

Dankzij Palmieri en Will Butcher namen de Devils vervolgens een grotere voorsprong, waar Kyle Clifford (LA) wat tegen deed. Nico Hischier en Blake Coleman troffen in de derde periode doel en daarmee was het Kings-verzet definitief gebroken: 3-6.

Uitslagen NHL donderdag
Florida Panthers - Colorado Avalanche 2-5
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3-4 OT
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 6-2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 4-5 OT
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 2-5
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2
Arizona Coyotes - Washington Capitals 2-4
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-0
Vancouver Canucks - Nashville Predators 5-3
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-3
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3-6

Kings - Devils (Bron: YouTube)