Ibrahimovic dicht bij terugkeer naar AC Milan tijdens winterse transferperiode

Zlatan Ibrahimovic is dicht bij een terugkeer naar AC Milan, waarbij Goal begrijpt dat gesprekken in een vergevorderd stadium zijn.

Een tweede periode in San Siro voor de Zweedse spits is al geruime tijd geopperd, waarbij zijn heldendaden in de Verenigde Staten bij LA Galaxy hem op de radar van clubs in Europa hebben gehouden, zelfs op 37-jarige leeftijd.

Ibrahimovic vond 22 keer het net in het Major League Soccer-seizoen 2018 en verdiende daarmee de prijs voor nieuwkomer van het jaar. Hij suggereerde dat hij nog twaalf maanden zou blijven, wat een onderdeel was van zijn aanvankelijke overeenkomst met LA Galaxy. Het ziet er echter steeds meer uit dat zijn periode in de VS ten einde loopt.

Goal begrijpt dat de gesprekken met AC Milan vorderen en dat er in de komende dagen een overeenkomst kan worden aangekondigd. Als de geschikte voorwaarden worden opgesteld, gaat Ibrahimovic terug naar een competitie die hij goed kent.

De Zweed speelde in Italië voor AC Milan, Juventus en Internazionale en met Milan werd hij tijdens het seizoen 2010/11 landskampioen, wat het laatste landskampioenschap was van de club. In 2012 vertrok de spits naar Paris Saint-Germain. Een reünie is nu nabij.

Het is duidelijk dat de komst van Ibrahimovic niet het einde zal betekenen voor Patrick Cutrone. De twintigjarige aanvaller, die zijn opleiding genoot bij de club, brak tijdens het seizoen 2017/18 door bij de club en was dit seizoen tot dusver zeven keer trefzeker.

Het is de intentie van Milan om hem te behouden voor de club en zijn voortdurende ontwikkeling te laten ondersteunen door te werken met bewezen spitsen in de personen van Ibrahimovic en Gonzalo Higuaín.