15-jarige om het leven gekomen bij ernstig ongeluk

Zaterdagavond omstreeks 18.20 uur raakten een 15-jarige jongen en een 39-jarige vrouw uit Ede ernstig gewond bij een aanrijding op de A15 bij Echteld. De vrouw en de jongen werden met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht waar de jongen aan zijn verwondingen is overleden. De vrouw werd met spoed geopereerd. Onderzoek moet uitwijzen wat de feitelijke toedracht is geweest van het ongeval.

Voor zover nu bekend is lijkt het erop dat één auto een klapband kreeg en tegen de vangrail tot stilstand kwam. Dit had tot gevolg dat er een tweede auto tegenaan botste. Na de aanrijding wilden de inzittenden uit deze tweede auto uitstappen en werden daarbij geschept door een derde auto. Van deze auto werd de 69-jarige bestuurder uit de gemeente Altena aangehouden. Dit is gebruikelijk bij dit soort ernstige ongevallen.

De weg werd lange tijd afgesloten. Voor diverse getuigen werd slachtofferzorg geregeld in de omgeving van de aanrijding. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de feitelijke toedracht van het ongeval.