Pokémon GO Trainer Battles in aantocht

Dus je bent de allerbeste Pokémon-trainer, zoals de wereld nooit eerder heeft gezien? Tot op heden kun je dit gemakkelijk beweren zonder dat je er bewijs voor aan hoeft te leveren. Maar niet voor lang, want de langverwachte PvP-modus komt binnenkort naar Pokémon GO.

De mogelijkheid om het op te nemen tegen andere trainers heeft Niantic de afgelopen dagen op Twitter geteaset. De ontwikkelaar geeft aan dat ze met verschillende leagues gaan werken: Great, Ultra en Master. Great en Ultra hebben een CP-grens van respectievelijk maximaal 1500 en 2500 CP, zodat de Pokémon enigszins aan elkaar gewaagd zijn. De Master League heeft geen CP-limiet en is voor de echte zwaargewichten.

Een belangrijk detail is helaas nog niet bekend, namelijk hoe de battles er precies uit gaan zien. Tot nu toe komt het vechten neer op vooral zo snel mogelijk op het scherm tikken en af en toe vegen om te ontwijken. Iets meer tactiek voor PvP zou niet verkeerd zijn, al is dat wellicht ijdele hoop. We zullen het binnenkort zien.