Pokémon GO krijgt PokéStop-suggesties

Het wordt mogelijk om in Pokémon GO interessante plekken te markeren als mogelijke PokéStop. Een test met het systeem is uitgerold in Brazilië en Zuid-Korea. De verwachting is dat de rest van de wereld ook spoedig locaties kan markeren voor nieuwe PokéStops.

Je kunt echter niet lukraak locaties opgeven en verwachten dat er dan overal om je heen PokéStops opduiken. Allereerst moet je het hoogste level bereikt hebben – level 40 – om überhaupt suggesties te kunnen geven. En dan mag je niet meer dan zeven suggesties per week doen. Daarnaast zijn mogelijke Pokéstops aan regels gebonden. Zo moet de locatie bijvoorbeeld voor iedereen bereikbaar zijn, mag het geen woning of seksshop zijn of dichtbij een begraafplaats liggen, en mag het niet om een alledaags object gaan zoals de plaatselijke rotonde.

Na het selecteren van de locatie moet je een reden geven waarom je vindt dat daar een PokéStop geplaatst moet worden. Spelers van Niantics andere AR-game Ingress mogen dan hun mening geven over de suggestie en vervolgens besluit Niantic dan of de PokéStop er komt of niet. Ingress heeft deze functie al langer en het kan volgens spelers van een dag tot aan drie jaar duren voordat je suggestie wordt goedgekeurd of geweigerd. Voor de spelers die wat landelijker wonen en een PokéStop-schaarste ervaren, is het waarschijnlijk beter dan niets.

pokemon go pokestop