Nederland passeert Duitsland op FIFA-ranglijst

Het Nederlands elftal is na de goede prestaties in de Nations League wederom gestegen op de wereldranglijst van de FIFA.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman stijgt na de overwinning op Frankrijk (2-0) en de remise tegen Duitsland (2-2) van plek vijftien naar een gedeelde veertiende plaats, nadat Oranje vorige maand ook al twee plaatsen winst boekte.

Nederland heeft nu 1560 punten en dat is twee punten meer dan Duitsland, dat door de degradatie uit League A is gezakt op de coëfficiëntenlijst van de mondiale voetbalbond. Zweden heeft ook 1560 punten en nummer dertien Chili is met vijf punten meer ook binnen handbereik.

België blijft lijstaanvoerder met 1727 punten. De grootste stijger in Europa is Kosovo. Dat land promoveerde naar League C en stijgt vijf plaatsen naar nummer 131, wat hun hoogste notering ooit is. Hakim Ziyech deed met Marokko ook goede zaken. De Leeuwen van de Atlas boekten zeven plaatsen winst en staan nu veertigste. De volgende wereldranglijst wordt op 20 december geopenbaard.