Robben eist hoofdrol op bij zegevierend Bayern

Bayern München heeft zich in navolging van Ajax geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg was te sterk voor Benfica.

Voor het eerst sinds 3 november had Arjen Robben weer een basisplek bij de Zuid-Duitsers en hij drukte zijn stempel op de wedstrijd. Na dertien minuten opende de buitenspeler de score. Hij trok vanaf de linkerflank naar binnen en na een geweldige individuele actie schoot hij in de linkerbovenhoek raak.

Het was zijn dertigste doelpunt in het miljardenbal, waar namens Nederland alleen Ruud van Nistelrooy (in totaal 56 doelpunten) eerder in slaagde. Na een half uur spelen maakte Robben ook zijn 31e doelpunt. De linkspoot trok vanaf rechts weer naar binnen en schoot nu in de korte hoek raak: 2-0. Nog voor rust gooide de thuisploeg de wedstrijd op slot. Vanaf een voorzet vanaf rechts van Joshua Kimmich kopte Robert Lewandowski raak, zijn vijftigste doelpunt in de Champions League.

Direct na rust viel Gedson Fernandes in voor Pizzi bij Benfica en het toptalent zorgde ervoor dat de spanning enigzins terugkeerde in de wedstrijd en maakte binnen een minuut de 3-1. Bayern raakte niet in paniek en Lewandowski zorgde in de 51e minuut ervoor dat de marge weer drie werd. Uit een hoekschop van Kimmich kopte de Pool raak.

Na 72 minuten spelen verliet Robben onder een luid applaus het veld en vier minuten later zag hij Franck Ribéry de score nog verder uitbreidden. De Fransman schoot raak op aangeven van David Alaba: 5-1. Bayern heeft zich dankzij de zege verzekerd van een plek bij de laatste 16 in de Champions League. Tegen Ajax strijdt het op 12 december om de groepswinst.