Finale Copa Libertadores opnieuw uitgesteld

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors kan ook zondagavond niet worden gespeeld.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL heeft opnieuw besloten om de wedstrijd uit te stellen. Wanneer er in Buenos Aires wel kan worden gespeeld, is nog niet bekend. Nadat de spelersbus van Boca Juniors zaterdag werd bekogeld bij aankomst bij het stadion van River Plate, werd het duel aanvankelijk verschoven naar zondagavond 21:00 uur (Nederlandse tijd).

Boca drong er bij de autoriteiten echter op aan om de finale dit weekend helemaal niet door te laten gaan en aan dat verzoek heeft men dus gehoor gegeven. De club eist dat het duel 'onder gelijke omstandigheden voor beide teams' wordt gespeeld en dat is volgens Boca niet het geval als er zondagavond gewoon afgetrapt zou worden in El Monumental.

River Plate en Boca Juniors staan voor het eerst tegenover elkaar in de finale van de Copa Libertadores, het belangrijkste clubtoernooi van Zuid-Amerika. Twee weken geleden eindigde de eerste wedstrijd in La Bombonera in een 2-2 gelijkspel. Volgens Argentijnse media wordt dinsdag een nieuwe datum voor de return bepaald.