AS Roma verlaat middenmoot na dikke overwinning

Met Justin Kluivert in de basis heeft AS Roma uitstekende zaken gedaan tegen Sampdoria. De ploeg van Eusebio Di Francesco won afgetekend met 4-1.

De Nederlander kende midweeks een goede beurt tegen CSKA Moskou (1-2 winst) en mocht het nu opnieuw laten zien voor de Romeinen. Samen met Stephan El Shaarawy en Patrik Schick vormde hij de voorhoede. Bij vlagen liet hij zich wederom van zijn beste kant zien, al mocht hij geen goal of assist aantekenen.

Juan Jesus wel. De centrale verdediger stond na twintig minuten spelen op de juiste plaats om het laatste tikje te geven nadat Bryan Cristante een corner van Lorenzo Pellegrini goed doorkopte. Aleksandar Kolarov zette bijna onbedoeld de gelijkmaker op het bord, toen hij bij het uitverdedigen tegen zijn eigen doelpaal aan schoot. Kluivert was daarna dicht bij de beslissende goal, maar hij raakte de paal nadat hij zijn directe tegenstander met een heerlijke dribbel te kijk zette.

Na rust mopperde Sampdoria te lang na vanwege een niet verkregen strafschop en daarna ging het hard. Een strakke combinatie tussen Kolarov en El Shaarawy ging vooraf aan de treffer van Schik, die van dichtbij kon binnentikken. Daarna maakte El Shaarawy aan alle onzekerheid een einde door met een heerlijke boog te scoren. Gregoire Defrel maakte in blessuretijd een eretreffer, maar El Shaarawy kreeg met zijn tweede treffer van de middag het laatste woord.

Kluivert werd tien minuten voor het einde vervangen door Cengiz Under. Onder applaus verliet hij het veld. Dankzij de zege klimt AS Roma van de elfde naar de zesde plaats op de ranglijst. Na twaalf wedstrijden heeft de Romeinse ploeg negentien punten verzameld. Dat zijn er twee minder dan AC Milan en Lazio, maar die ploegen hebben nog wel een wedstrijd voor de boeg.