Anti-Zwarte Piet Demonstratie mag niet, PVV is toch ongerust

Na raadsvragen van de Haagse PVV heeft burgemeester Pauline Krikke vandaag besloten dat activisten van Kick Out Zwarte Piet op 17 november tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Haag niet mogen demonstreren tegen Zwarte Piet op het Plein.

Lees ook: Haagse PVV: verbied anti-zwarte piet-protest

Raadslid Sebastian Kruis is blij dat de burgemeester gehoor heeft gegeven aan de oproep van de PVV om de demonstratie op het Plein tussen de kinderen te verbieden. Desalniettemin is de PVV nog niet helemaal gerustgesteld. De Partij dient daarom vandaag tijdens de begrotingsbehandeling een motie in om op 17 november 2018 überhaupt geen anti-Zwarte Piet protesten toe te staan in de directe omgeving van de feestelijke Sinterklaasintocht.

Sebastian Kruis: “Een anti-Zwarte Piet demonstratie op het Plein is nu verboden, maar ik wil dat er helemaal geen demonstraties tegen Zwarte Piet tussen de kinderen zullen plaatsvinden in directe omgeving van de feestelijke Sinterklaasintocht. Daartoe zal ik vandaag dan ook een motie indienen bij het begrotingsdebat. Ik heb al veel steun van andere partijen mogen ontvangen.”