Blizzard kondigt mobiel Diablo-spel aan

Tijdens de openingsceremonie van BlizzCon 2018 onthulde Blizzard dat Diablo Immortal uitkomt op mobiele platforms. Het spel wordt ontwikkeld in samenwerking met Netease.

Diablo: Immortal vertelt het verhaal over wat er gebeurde tussen Diablo II en Diablo III, en leert ons wat er zich afspeelde met Tyrael, Malthael en anderen. In de trailer zien we Tyrael, die praat over de gebeurtenissen na de verwoesting van de Worldstone. Hij vertelt dat de corruptie zich verspreid. We zien een Barbarian vechten. Net als hij wordt aangevallen, wordt hij gered door de Wizard. Nadat ze de vijandelijke troepen hebben vernietigd, worden ze vergezeld door verschillende andere personages (de overgebleven Diablo III-klassen) terwijl Diablo uit een enorme wolk van rook tevoorschijn komt.

Er zijn zes klassen, elk met nieuwe vaardigheden. Diablo Immortal bevat nieuwe gebieden, verhalen en kerkers. Er is ondersteuning voor online multiplayer. In de gameplaybeelden zien we in ieder geval zes spelers, meer dan in Diablo III werd ondersteund.