NHL: Flames zetten Avalanche in vuur en vlam, 18-jarige schittert bij Canadiens

De ijshockeyers van de Calgary Flames hebben in eigen huis op indrukwekkende wijze gewonnen van de Colorado Avalanche. Na een doelpuntloze eerste periode namen de bezoekers in de tweede periode een 1-4 voorsprong, maar de Flames zetten in de derde periode het gas er nog eens onder.

Elias Lindholm tekende in de powerplay al snel voor 2-4, vijf minuten later was Sean Monahan goed voor 3-4. James Neal trok de stand nog eens vijf minuten later gelijk, Mark Giordani zorgde kort daarop voor de 5-4 voorsprong. Het feest was nog niet compleet, want Michael Frolik schoot ook de 6-4 nog binnen. Een powerplaygoal van Gabriel Landeskog gaf Colorado nog wat hoop, maar het bleef bij 6-5.

Flames - Avalanche (Bron: YouTube)

De Montreal Canadiens waren in eigen huis op weg naar een nederlaag tegen de regerend kampioenen, de Washington Capitals. Die stonden dankzij twee goals van Lars Eller en Alex Ovechkin na twee perioden met 3-4 voor, maar in de laatste ruim drie minuten sloegen de Canadiens toe. De pas 18-jarige Jesperi Kotkaniemi had na ruim twee minuten zijn eerste NHL-goal al gemaakt (1-0) en goed drie minuten voor tijd volgde zijn tweede, de 4-4.

Max Domi tekende twintig seconden voor tijd vervolgens voor 5-4 en de fans konden juichen, want twee seconden later - ja, twee seconden later - was Joel Armia zelfs goed voor 6-4, tevens de eindstand.

Canadiens - Capitals (Bron: YouTube)