Dumfries verrast Koeman: "Dat is de ontwikkeling van een speler"

Bondscoach Ronald Koeman is onder de indruk van de ontwikkeling van Denzel Dumfries. De rechtsback debuteerde onlangs voor Oranje.

"Eind vorig seizoen hadden we tijdens een stage wat jongens van Jong Oranje erbij om in ieder geval een goede trainingsgroep te hebben. Daar was Denzel Dumfries bij", vertelde Koeman bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Als je me toen had gevraagd: zal hij tegen Duitsland rechtsback spelen?, dan had ik denk ik eerder 'nee' dan 'ja' gezegd. Maar dat is de ontwikkeling van een speler."

Koeman erkent dat het de laatste maanden 'heel snel gegaan' is met de rechtsback van PSV. "Heel snel. Je beoordeelt hem in de eerste plaats in de competitie, maar vooral Europees. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Gisteravond was hij dan ook nog heel beslissend."

Dumfries schoot PSV zaterdagavond na de 1-2 zege tegen FC Groningen, waar hij scoorde na een lange rush. "Hij heeft een ongelooflijke drive, is fysiek sterk en snel en deed in die situatie alles goed."

Volgens Koeman profiteren Dumfries en de andere spelers van de Champions League-wedstrijd tegen Ajax en PSV spelen. "Hij traint op een hoog niveau en PSV draait, dat geeft hem veel vertrouwen. En PSV speelt Champions League, dat scheelt veel qua intensiteit. Ik was bij Ajax-Benfica, dat was een geweldige wedstrijd. Na een uur was er al wat vermoeidheid te zien in de gezichten van de spelers, dat hebben ze in de competitie niet."