MLB: Red Sox op 2-0 in World Series

De honkballers van de Boston Red Sox hebben een 2-0 voorsprong genomen in de World Series, de finale van het Noord-Amerikaanse honkbalseizoen. In het eigen Fenway Park won Boston wederom van de Los Angeles Dodgers (4-2), waardoor de ploeg nog twee zeges verwijderd is van de eindwinst. 

In de tweede inning raakte Xander Bogaerts de bal goed genoeg voor een homerun in elk stadion behalve Fenway Park, want daar staat de Green Monster in de weg. Het werd wel een double en de Nederlands international werd door Ian Kinsler vervolgens over de thuisplaat geslagen: 1-0.

In de vierde inning wisten de Dodgers alle honken te bezetten. Matt Kemp profiteerde daar deels van: met zijn single sloeg hij David Freese binnen voor de gelijkmakende run. Red Sox-werper David Price had het lastig, want Yasiel Puig sloeg bijna gelijk Manny Machado binnen: 1-2 Dodgers.

Dodgers-werper Ryu Hyun-jin was in de vijfde inning aan de beurt voor een lastig moment: de Red Sox hadden alle honken bezet, weliswaar met twee outs. Voor Ryu was dat het einde van de wedstrijd en Ryan Madson kwam hem vervangen. Steve Pearce mocht al snel naar het eerste honk lopen, waarmee de Red Sox konden scoren: 2-2.

JD Martinez kon vervolgens Andrew Benintendi en Mookie Betts over de thuisplaat slaan en dus kon men op Fenway Park weer juichen: 4-2. Daar bleef het bij: Red Sox-closer Craig Kimbrel gooide het weer keurig uit en nadat Bogaerts een bal naar het eerste honk gooide was de derde en laatste out voor de Dodgers in de negende inning een feit.

Vrijdagnacht staat wedstrijd drie gepland in Los Angeles. Dat duel gaat rond twee uur Nederlandse tijd van start en zal wederom live te zien zijn op FOX Sports.

Red Sox - Dodgers (Bron: YouTube)