Mourinho woest na provocatie Chelsea-assistent

Chelsea - Manchester United kende een zeer hectische slotfase en José Mourinho ging bijna door het lint na de gelijkmaker in de slotseconden.

Manchester United leek voor het eerst sinds oktober 2012 drie punten te pakken in een competitieduel op Stamford Bridge, maar door een goal van Ross Barkley werd het ver in blessuretijd nog 2-2. Marco Ianni, een assistent-coach van Chelsea-manager Maurizio Sarri, vierde de gelijkmaker door juichend voor de reservebank van United langs te rennen.

Mourinho was daar niet van gediend en sprong achter Ianni aan. Enkele stewards en spelers van zijn ploeg wisten te voorkomen dat de situatie verder uit te hand liep. Wel ontstond er vervolgens een klein opstootje in de spelerstunnel.

Na afloop wilde de Portugese coach liever niet te veel over het incident kwijt. "Kom op, 97 minuten van de wedstrijd waren goed. Focus je liever daar op. Ik kreeg geen respect van de Chelsea-fans, maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Wat ik hier vandaag gedaan heb, zou ik ook in Milaan, Porto en Madrid doen. Aan de reactie van de fans kan ik weinig doen."

Sarri was volgens Mourinho de eerste die na afloop zijn excuses maakte. "Ook zijn assistent is al naar me toegekomen en heeft zijn excuses aangeboden. Ik zei dat hij het moest vergeten, ik heb ook de nodige fouten gemaakt in mijn loopbaan." Spreekkoren van de Chelsea-fans beantwoordde de 55-jarige coach trouwens met het opsteken van drie vingers, verwijzend naar de drie landstitels die hij met The Blues veroverde.