Dubbelslag voor Jakobsen in Gree-Tour of Guangxi

Fabio Jakobsen heeft de derde etappe in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Nederlandse sprinter van Quick-Step Floors was na een etappe van 125,4 kilometer de snelste in de massasprint, voor de Duitsers Pascal Ackermann en Max Walscheid. Jakobsen neemt door de ritzege ook de leiderstrui over van Dylan Groenewegen, die als vierde over de streep kwam.

De derde etappe was een kopie van de eerste twee etappes in de Chinese rittenkoers. Er reed vroeg een kopgroep weg, waarna het peloton de controle behield. In de laatste tien kilometer werd de kopgroep teruggepakt en volgde een massasprint. Ditmaal was Jakobsen de snelste in de massasprint. Voor Jakobsen was het zijn zesde overwinning, nadat hij eerder won Nokere Koerse, de Scheldeprijs en etappes in Noorwegen, Slovenië en de BinckBank Tour.

Voor Quick-Step Floors was het hun 72ste zege van het jaar. Dat was een record voor de Belgische ploeg. In 2000 wist QuickStep 71 zeges te boeken. Het record voor de meeste overwinningen in één jaar staat nog steeds op naam van HTC-Columbia. In 2009 won de ploeg 85 maal, en één jaar won het 78 keer.