Vandoorne en Wehrlein naar Formule E

Stoffel Vandoorne en Pascal Wehrlein rijden komend seizoen als debutanten in de Formule E. De 26-jarige Belg komt over van het Formule 1-team van McLaren, terwijl Wehrlein na zijn titel in 2015 dit jaar terugkeerde in de DTM bij Mercedes.

Vandoorne heeft zoals min of meer verwacht werd getekend bij het nieuwe team van HWA, gelieerd aan Mercedes. Daar vormt hij een duo met de Brit Gary Paffett, eveneens een debutant, die afgelopen weekeinde in Duitsland nog met Mercedes de titel pakte in de DTM.

Wehrlein is vastgelegd door het team van Mahindra, waar hij een duo gaat vormen met de Belg Jerome d'Ambrosio. Mahindra reed vorig jaar met Nick Heidfeld en Felix Rosenqvist, maar de Zweed gaat naar de IndyCar Series, terwijl Heidfeld aan de slag gaat als adviseur en test- en reserverijder.

In het 22 auto's tellende veld voor komend seizoen zijn in de Formule E nu 21 stoeltjes bezet, alleen het tweede zitje bij Dragon Racing is nog open. Robin Frijns maakt zijn comeback in de klasse en doet dat bij het topteam van Virgin Racing, samen met de Brit Sam Bird.

Op 15 december gaat het vijfde seizoen van start in de straten van het Saoedische Riyadh, waar de nieuwe generatie Formule E-auto's zal debuteren. Met die auto's kan bijvoorbeeld een hele race uitgereden worden, dus is een autowissel halverwege niet meer nodig.