Stemmen Alan Wake en Max Payne ook te horen in Control

Control is de nieuwe titel van ontwikkelaar Remedy Games, de studio die de meeste mensen zullen kennen van de eerste twee Max Payne-games en Alan Wake. Tijdens een recente developer diary is bekendgemaakt dat de voice actors van zowel Max Payne als Alan Wake ook in Control te horen zullen zijn.

Helaas vertolken de stemacteurs niet hun bekende respectievelijke rollen, maar het is goed om te weten dat er weer groot talent aanwezig is in Remedy's nieuwe project. De hoofdrol in Control is voor Jesse Faden, die na een traumatische ervaring in haar jeugd gezegend is met buitennatuurlijke krachten. Om deze krachten te kunnen beheersen zoekt ze toenadering bij de Federal Bureau of Control (FBC), een clandestien overheidsorgaan dat zich bezighoudt met bovennatuurlijke fenomenen. Bij deze schimmige organisatie zullen James McCaffrey (Max Payne) en Matthew Porretta (Alan Wake) te horen zijn als respectievelijk voormalig directeur en hoofd-onderzoeker.

Het verhaal klinkt niet bijzonder origineel maar we weten dat Remedy qua narrative op dit gebied zeker zijn mannetje staat. Control draait net als als Quantum Break op de Northlight-engine, wat betekent dat we in ieder geval wederom zeer fraaie graphics mogen verwachten. Ook zal het qua gameplay wel snor zitten en de trailers laten alvast zien dat zaken als telekenesis en bullet-time opnieuw een grote rol spelen. Bekijk hieronder de dev diary waarin de voice actors alsook studio-hoofd Sam Lake aan het woord komen. Daaronder kun je de gameplay-trailer van afgelopen E3 nog even terugkijken. Control moet volgend jaar uitkomen voor PS4, Xbox One en PC.