Russell verstevigt F2-leiding, De Vries vierde

George Russell heeft zondag de sprintrace in de Formule 2 in Rusland gewonnen. In de straten van Sochi was de Mercedes-protègè een klasse apart, waarbij hij zich niet gek liet maken door wat regen halverwege de race.

Nicholas Latifi kende een goede start en nam plek twee in beslag, achter Nirei Fukuzumi. Voor de Canadees was het echter snel klaar: de van plek twee vertrokken Alessio Lorandi, gezakt naar de derde stek, ramde Latifi van achteren, waardoor beiden op de uitloopstrook eindigden.

Nyck de Vries startte vanaf plek zes niet heel erg lekker, maar door het wegvallen van Latifi en Lorandi schoof hij wel terug naar de zesde plek. Fukuzumi had zo de leiding in handen, voor Russell, Sergio Sette Camara, Antonio Fuoco, Alexander Albon en De Vries.

Twee ronden nadat de door Lorandi veroorzaakte safety car naar binnen kwam nam Russell de leiding over van Fukuzumi, terwijl De Vries niet veel later de vijfde plek van Fuoco over kon nemen, gelijk gevolgd door Artem Markelov. De Rus zette door en pakte twee bochten later ook De Vries gelijk.

Fukuzumi begon het ondertussen lastig te krijgen, want zowel Sette Camara als Albon passeerden de Japanner, die ook Markelov al snel langszij zag komen. Halverwege de race ontstond er voorzichtige paniek: er kwam regen uit de wolken boven Sochi vallen.

Met acht ronden te rijden was het prijs: iedereen dook naar binnen voor regenbanden, behalve Charouz-coureurs Fuoco en Louis Deletraz. Dat leek in elk geval op dat moment geen geweldige keuze: Deletraz en Fuoco werden in no-time gepasseerd door Russell en zijn regenbanden.

Fuoco zakte in rap tempo verder weg en moest ook zijn vijfde plek inleveren bij De Vries. De Fries had het tempo lekker te pakken en in de voorlaatste ronde wist hij zelfs Markelov nog te verschalken, waardoor hij een prima vierde plek uit het vuur wist te slepen.

Russell reed ondertussen onbedreigd naar de zege en deed weer een stap richting de titel, Sette Camara wist Albon nog net van het lijf te houden in de strijd om de tweede plek.