Portugese bondscoach: "Ronaldo maakte er vijftig, maar dat telt blijkbaar niet meer"

Niet Cristiano Ronaldo, maar Luka Modric kreeg deze week de FIFA-prijs voor beste speler ter wereld. Fernando Santos is het er niet mee eens.

De bondscoach van Portugal kan niet ontkennen dat Modric ook een geweldig jaar meemaakte. "Maar als je me vraagt wie de beste speler is en wie dat ook afgelopen seizoen was, dan was dat Cristiano Ronaldo. Daar twijfel ik niet aan", stelt Santos in gesprek met Marca.

Ronaldo maakte vorig seizoen 44 goals in 44 duels van Real Madrid en ook in het shirt van Portugal scoorde hij regelmatig. Op het WK in Rusland was hij viermaal trefzeker. "Hij heeft vijftig doelpunten gemaakt en dat was een jaar geleden genoeg, twee jaar geleden en drie jaar geleden trouwens ook", benadrukt Santos. "Maar het lijkt erop dat dat opeens niet meer telt."

Tot slot vindt de bondscoach het ook vreemd dat de omhaal van Ronaldo tegen Juventus de Puskas Award niet won. "Als de mooiste goal uit de loopbaan van de beste speler van de wereld geen prijs wint, is er iets erg raars aan de hand." De prijs ging naar Liverpool-speler Mohamed Salah,