FOK! Wat een weer: stabiel, maar wel vrij veel wind

Hallo luitjes!

We zijn inmiddels weer vertrokken voor een vrij lange periode met droog en stabiel hogedrukweer. En zowaar op donderdag na, zullen we het met ondermaatse temperaturen moeten doen. Dat zijn we lang niet gewoon. Dat komt omdat we met hogedruk ten westen van ons te maken gaan krijgen en daarmee de wind draait naar noordelijke richtingen. U weet wel, daar komt geen tropische lucht vandaan.

Gisteren waren er nog vrij veel uitsmerende stapelwolken waardoor het er toch wat somber uitzag soms. Vannacht was het dan ook helder en koelde het fors af naar waarden tussen de 2 en de 8 graden.

Vandaag neemt de wind wel behoorlijk toe. Matig tot vrij krachtig in het binnenland tot krachtig en misschien wel hard in het Waddengebied. Dit komt door de lagedruk in het noorden en hogedruk ten westen en zuiden van ons. Depressies proberen het wel, maar zijn voorlopig absoluut kansloos. Hooguit dat er in het noorden wat wolkenvelden binnendrijven. Dat is alles. Het wordt hierbij ongeveer 18 graden.

Tot van de week!  

Zonkracht  

Nederland

Bali (Foto: Blind_Guardian)
De zonsondergang vér van huis op Seminyak Beach op Bali. (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!