Makkelie fluit topper tussen PSV en Ajax, Nijhuis VAR

Danny Makkelie fluit de topper in de Eredivisie. Hij is door de KNVB aangesteld als leidsman om het duel tussen PSV en Ajax in goede banen te leiden.

De scheidsrechter wordt in het Philips Stadion geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Allard Lindhout is vierde official, Bas Nijhuis en Johan Balder fungeren als VAR en Assistent-VAR, zo maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen.

Makkelie was in april ook de arbiter bij het kampioensduel van PSV, waarin Ajax met 3-0 over de knie werd gelegd. In Eindhoven wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt door de huidige nummers één en twee van de Eredivisie. PSV gaat aan de leiding na vijf zeges op rij, met vijftien punten uit vijf wedstrijden. De Amsterdammers staan momenteel twee punten achter op de regerend landskampioen.

Feyenoord, de huidige nummer drie van de Eredivisie, neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Het duel in Rotterdam staat onder leiding van Dennis Higler. AZ, de nummer vijf van de Eredivisie, krijgt in de uitwedstrijd tegen FC Groningen te maken met Pol van Boekel. Nummer vier Heracles Almelo neemt het op tegen De Graafschap, een duel dat onder leiding staat van Erwin Blank.