Maher keert terug bij AZ

Adam Maher keert terug bij AZ en heeft zich woensdag tot het einde van het seizoen aan de Alkmaarse club verbonden, waar hij al een tijdje meetrainde. In het verleden was de middenvelder ook al elf jaar actief voor de formatie, waar trainer John van den Brom aan het roer staat.

"Het gevoel was vanaf dag één eigenlijk al goed", aldus Maher op de officiële website van AZ. "Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan. Daarmee maak je elkaar sterker."

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij de Alkmaarder formatie, is blij met de terugkeer van Maher. "Adam is een speler die we allemaal erg goed kennen. Hij heeft bij ons meegetraind en laten zien dat hij nog steeds erg goed kan voetballen. Uiteindelijk was er van beide kanten de wens om toch weer met elkaar in zee te gaan. Dat is gelukkig gelukt."

Maher vertrok in 2013 bij AZ en ging voor PSV spelen. In Eindhovense dienst kwam hij tot twee landstitels, waarna hij in het seizoen 2016/2017 aan het Turkse Osmalispor werd verhuurd. Vervolgens koos hij afgelopen winter voor een avontuur bij FC Twente, waarmee hij uiteindelijk degradeerde.