Zwaar gehavend Jong Ajax te sterk voor Jong AZ

Jong Ajax heeft maandagavond de tweede zege van het seizoen geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg was met 0-1 te sterk voor Jong AZ.

Jong Ajax begon sterk gehavend aan het duel in Alkmaar. Michael Reiziger kon geen beroep doen op maar liefst veertien spelers, maar een verzoek om het duel uit te stellen werd niet gehonoreerd door de KNVB. Desondanks waren het de Amsterdammers die als beste uit de startblokken kwamen. Al in de tweede minuut stuitte Jurgen Ekkelenkamp op AZ-doelman Jasper Schendalaar en Ekkelenkamp kreeg vier minuten later een tweede mogelijkheid, maar wederom stond Schendelaar op de goede plek om de 0-1 te voorkomen.

Ondanks het goede begin was de wedstrijd niet erg vermakelijk. Jong Ajax bleef desondanks de meest gevaarlijke ploeg en kwam na 27 minuten op voorsprong. Na een goede aanval was Danilo Pereira het eindstation en hij maakte de 0-1. Jong AZ zette enkele minuten na de achterstand aan en kreeg enkele mogelijkheden. Een kopbal van Tijani Reijnders was een prooi voor Sven van Bladeren en ook Jamie Jacobs werd gevaarlijk. De thuisploeg ontsnapte aan de 0-2 toen Pereira aan de andere kant op de paal schoot.

De eerste mogelijkheid na rust was er voor de thuisploeg: een schot van voormalig Ajax-spits Vince Gino Dekker werd gekeerd door Van Bladeren. Tien minuten voor tijd volgde de uitgelezen mogelijkheid voor AZ om op gelijke hoogte te komen. Bij een voorzet vanaf de rechterflank kwam Ferdy Druijff goed naar de eerste paal, maar zijn inzet ging rakelings naast. Zowel Jong AZ en Jong Ajax slaagden er in de absolute slotfase niet meer in om te scoren en daarom bleef het bij 0-1. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien man doordat Levi Opdam in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Ajax stijgt naar plek zes in de Keuken Kampioen Divisie met zeven punten uit vier wedstrijden, waar AZ met één punten zeventiende staat.