Keys naar halve finales US Open, Osaka domineert

Tennisster Naomi Osaka mag zich voor het eerst in haar nog jonge loopbaan opmaken voor de halve finales van een Grand Slam-toernooi. De 20-jarige Japanse bereikte woensdag de laatste vier van de US Open, waar ze als twintigste geplaatst is.

Osaka nam het in het nog altijd hete New York op tegen de Oekraïnse Lesia Tsurenko, de mondiale nummer 36. Die had net als Osaka nog nooit bij de laatste acht van een Grand Slam-toernooi gestaan, maar ze was beduidend meer onder de indruk van de ambiance dan de jonge Japanse.

Op de servicegames van Osaka kwam Tsurenko er totaal niet aan te pas: de Japanse won 84 procent van haar eigen punten. Ook op eigen opslag kon Tsurenko het haar opponente niet moeilijk maken en binnen het uur was de anticlimax van jewelste al een feit: 6-1, 6-1.

Update 06.58 uur
Madison Keys wordt de opponente van Osaka in de halve finales. De verliezend finaliste van vorig jaar, nu als veertiende geplaatst, rekende af met de Spaanse Carla Suarez Navarro (30), die het de Amerikaanse niet al te moeilijk kon maken: 6-4, 6-3.

Osaka is bijzonder lekker op dreef in New York (Pro Shots/Action Images)
Osaka is bijzonder lekker op dreef in New York (Pro Shots/Action Images)