Defrel en Sampdoria bezorgen Napoli eerste nederlaag

Sampdoria heeft SSC Napoli zondagavond de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De ploeg was op eigen veld met 3-0 te sterk.

Sampdoria was het seizoen in de Serie A begonnen met een nederlaag, waar Napoli de twee gespeelde wedstrijden, tegen SS Lazio en AC Milan, had gewonnen. Bij de Napolitanen kreeg Arek Milik wederom de voorkeur in de spits boven Dries Mertens.

Al na elf minuten spelen nam de thuisploeg de leiding. Na een snelle omschakeling kreeg Grégoire Defrel de bal van Riccardo Saponara en de Fransman schoot overtuigend raak. De huurling van AS Roma zorgde na 32 minuten ook voor de 2-0. Fabio Quagliarella stelde de spits in staat om te scoren.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti greep halverwege in en bracht zowel Mertens als Adam Ounas. De Belg zorgde tien minuten na zijn invalbeurt voor gevaar en zette doelman Emil Audero aan het werk. De gasten slaagden er niet in om terug te komen in de wedstrijd en een kwartier voor tijd gooide Sampdoria de wedstrijd in het slot. Met een fantastisch hakje maakte Quagliarella er 3-0 van.

Via Mertens kreeg Napoli de mogelijkheid om nog wat terug te doen, maar de aanvaller schoot van dichtbij over.