Dronken joyrider: 'mag ik nog rij-examen doen?'

Een 18-jarige knul uit Laren mag zich heel hard achter z'n oren krabben. Hij zou donderdag afrijden voor zijn rijbewijs, maar helaas voor hem werd hij afgelopen nacht betrapt door de politie op het rijden zonder rijbewijs terwijl hij onder invloed was van zowel alcohol als THC. Saillant detail is dat hij in een auto van zijn werkgever reed en bij zijn dollemansrit ook nog wat schade veroorzaakte aan het hek van een ander.

De politie schrijft heel ironisch op haar Facebookpagina: "Je raakt de macht over het stuur kwijt en weet een ijzeren, in beton gegoten, hek uit de grond te rijden. Als de politie komt, blijk je bijna 7x meer alcohol in je bloed te hebben dan is toegestaan. De politie neemt een speekseltest bij je af, uitslag: je bent onder invloed van THC."

De jongen wist na zijn aanhouding maar één vraag te stellen aan de agenten die hem aanhielden: "Kan ik donderdag nog wel gewoon rijexamen doen?" De agenten besluiten hun relaas op Facebook, terecht in de ogen van uw redacteur, met : "we blijven ons verwonderen. Iedere dag opnieuw..."

Dronken joy-rider: 'Mag ik nog rijexamen doen? ' (Fot: Politie Blaricum)
Dronken joy-rider: 'Mag ik nog rijexamen doen? ' (Foto: Politie Blaricum)