Gordon Ramsay laat droom 18-jarige dwerg uitkomen

De 18-jarige Louis Makepeace uit Worchestershire (Groot-Brittannië) ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Hij was vol enthousiasme aan zijn nieuwe opleiding Gastvrijheid en Catering begonnen, maar tot afschuw van vele Britten zag hij zijn droom, bijna, in duigen vallen omdat hij lijdt aan anchodroplasie, een vorm van dwerggroei waarbij de groei van ledematen achterblijft. 

Door zijn aandoening is hij maar 1,17 meter lang. En dus moest hij verdwijnen van de opleiding, aangezien hij een 'gezondheids- en veiligheidsrisico' vormde voor de overige leerlingen. Die zouden over hem kunnen struikelen volgens de onderwijsinstelling. Tegen de moeder van Louis werd ijskoud gezegd "dat het geen zin had om met hem verder te gaan omdat hij toch nooit werk zou krijgen in een keuken."

Het verhaal werd al snel opgepikt door de media, en kwam uiteindelijk ook bij Gordon Ramsay terecht. De bekende TV-kok noemde het handelen van het onderwijsinstituut 'walgelijk' en meldde er meteen even bij dat hij de jongen een opleidingsplaats aanbiedt in één van zijn restaurants.

En daarmee komt de droom van de 18-jarige chef-kok in spé uit: "Ik kan niet geloven dat hij het gezien heeft en me steunt. Ik ben een ongelofelijk grote fan van hem" zo verklaart Louis tegenover de Britse media. Hij vervolgt: "Ik heb al zijn YouTube-video's en tv-shows gezien en vindt het een eer om met hem te gaan werken. Hopelijk meent hij het want dit voelt als een droom die uitkomt."