Eerste Liechtensteinse tennisster op Grand Slam, Polansky pakt 'Lucky Loser Slam'

Tennisser Peter Polansky heeft prima geluk dit jaar. De Canadees is op de US Open als lucky loser toegelaten tot het hoofdtoernooi en dat is bepaald niet voor het eerst: ook op de Australian Open, Roland Garros én Wimbledon was Polansky lucky loser.

In de laatste ronde van het kwalificatietoernooi verloor de Canadees elke keer, maar door afzeggingen werd hij telkens uitgekozen om de lege plek in het hoofdschema in te vullen. Zelf was hij trots: "Lucky Loser Slam compleet!", schreef hij op Twitter. Polansky neemt het in de eerste ronde in New York op tegen Alexander Zverev, als vierde geplaatst.

Bij de vrouwen schreef Kathinka von Deichmann een mooi stukje geschiedenis. De 24-jarige Liechtensteinse vocht zich zonder setverlies door de kwalificaties en is zo de eerste speler of speelster uit Liechtenstein ooit in het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Haar inmiddels gestopte landgenote Stephanie Vogt - met wie ze twee keer dubbelgoud won op de Spelen van de Kleine Staten van Europa - verloor jarenlang in de kwalificaties en haalde het hoofdtoernooi nooit.