Arsenal pakt eerste punten onder Emery

Arsenal heeft z'n eerste punten van dit Premier League-seizoen te pakken. De Londenaren wonnen met moeite de stadsderby tegen West Ham United.

Zowel Arsenal als West Ham stond na twee speelronden nog op nul punten. The Gunners gingen na een 0-2 nederlaag tegen Manchester City ook vorige week tegen Chelsea onderuit (3-2), terwijl The Hammers geen punten verdienden tegen Liverpool (4-0) en Bournemouth (1-2). Een oud-speler uit de Eredivisie maakte zaterdagmiddag het eerste doelpunt.

Na een minuut of 25 was het namelijk Marko Arnautovic die de gasten op voorsprong bracht. De voormalige aanvaller van FC Twente schoot van buiten het strafschopgebied met een lage schuiver keurig raak. Lang had Arsenal echter niet nodig om langszij te komen, want Nacho Monreal bracht de score zes minuten later al in evenwicht. De Spaanse linksback kon scoren na een aanval over de rechterkant.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide teams kansjes om op voorsprong te komen. Petr Cech moest een paar keer ingrijpen en aan de andere kant voorkwam Lukasz Fabianski, de voormalige keeper van Arsenal, goals van onder meer Granit Xhaka en invaller Alexandre Lacazette. Bij West Ham had Jack Wilshere trouwens ook een basisplaats. De Engelse middenvelder besloot Arsenal deze zomer na zeventien jaar te verlaten.

De thuisploeg wist uiteindelijk in de laatste twintig minuten de overwinning te pakken. Eerst leek Pierre-Emerick Aubameyang te scoren uit een pass van Lacazette, maar uit de herhaling bleek dat Issa Diop het laatste zetje gaf en dus kreeg hij een eigen doelpunt op zijn naam. In blessuretijd zorgde invaller Danny Welbeck voor de beslissing: 3-1. Arsenal, dat volgende week naar Cardiff City gaat, pakte zo z'n eerste officiële zege onder leiding van Unai Emery.