Man City loopt averij op tegen Wolverhampton

Manchester City heeft zaterdagmiddag punten laten liggen op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De ploeg speelde met 1-1 gelijk.

Regerend landskampioen Manchester City opende het seizoen met twee overtuigende zeges op Arsenal (0-2) en Huddersfield Town (6-1), waar de Wolves een punt pakten tegen Everton (2-2) en verloren van Leicester City (2-0). De bezoekers kregen de eerste kans, maar Raheem Sterling kreeg de bal niet bij Sergio Agüero. Ilkay Gündogan testte doelman Ruí Patrício met een schot.

Wolverhampton dacht via Raúl Jiménez op voorsprong te komen, maar de treffer van de Mexicaanse spits werd geannuleerd vanwege buitenspel. Manchester had het beste van het spel in de eerste helft en het aluminium stond een treffer in de weg. Agüero schoot op de pal en Patrício tikte een schot van Sterling tegen de lat. Schoten van Agüero, Jiménez en Bernardo Silva leverden voor rust geen treffers meer op.

Vincent Kompany, die zijn 250ste wedstrijd voor the Citizens speelde, gaf vroeg in de tweede helft bijna de 1-0 weg. Hij verspeelde de bal en Heldér Costa kon op Ederson af, maar de doelman kon op fantastische wijze redding brengen. Na 57 minuten was het alsnog raak. Willy Boly scoorde met zijn arm, maar dat ontging de arbitrage en daardoor kwam Wolverhampton op voorsprong: 1-0.

Door de achterstand besloot Josep Guardiola meer aanvallende druk te zetten en hij besloot met Gabriel Jesus een extra aanvaller te brengen en verving daarbij Bernardo Silva. In de 69ste minuut viel de gelijkmaker te noteren. Uit een hoekschop van Gündogan kopte Aymeric Laporte de 1-1 tegen de touwen, zijn eerste treffer in dienst van de club.

City drukte door en Benjamin Mendy leverde een goede voorzet af op Jesus, maar Patrício liet wederom zijn kwaliteiten zien. De thuisploeg probeerde in de slotfase ook nog de winnende treffer te forceren, maar het bleef 1-1 in het Molineux Stadium omdat Agüero in blessuretijd de bal nog tegen de lat schoot.