Bloodstained: Ritual of the Night vertraagd, Vita-versie geschrapt

Het releasevenster van Bloodstained: Ritual of the Night, de game van Castlevania-legende Koji Igarashi, is verschoven van nog dit jaar naar 2019. Daarnaast zal de Vita-versie nooit het levenslicht gaan zien.

Dit maakt Igarashi bekend via een update op de Kickstarter-pagina van de game. Bloodstained zou in eigenlijk al zo’n twee jaar geleden uitgekomen moeten zijn, maar de reden van de verdere vertraging is dat ze de kwaliteit willen waarborgen. Bovendien hebben ze kostbare feedback gekregen op de Beta Backer Demo, die de ontwikkelaar graag in de game wil verwerken. "Het spijt ons jullie nog iets langer laten wachten op Bloodstained, maar geloof ons dat dit het beste is voor de game – en voor de spelers," aldus Roberto Pirainom, brand manager van uitgever 505 Games.

Dat de Vita-versie geschrapt is, komt doordat Sony de productie van de handheld wil stopzetten, net als de productie van fysieke games en sommige online store-functies. Mensen die geld in de Kickstarter hebben gestoken voor een Vita-versie, kunnen hun geld terug krijgen of de bestelling omzetten naar een voor de andere platforms waarop de game nog wel zal verschijnen. Te weten PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Maar dus wel volgend jaar pas.