Brama: "Enige bescheidenheid past ons"

Wout Brama weet niet of de titel dit seizoen realistisch is voor het gedegradeerde FC Twente in de Keuken Kampioen Competitie.

De 31-jarige middenvelder keerde deze zomer terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en in de zomer van 2014 vertrok. FC Twente degradeerde afgelopen seizoen na 34 seizoenen uit de Eredivisie en is op dit moment misschien wel een van de meest gehate clubs van het land.

"Ik begrijp dat we niet het meest geliefd zijn", vertelt Brama in gesprek met de NOS. "Maar wat kunnen wij eraan doen? We moeten gewoon weer normaal doen, dan zal het langzaam omdraaien. Enige bescheidenheid past ons. Maar we hoeven niet in onze schulp te kruipen en excuses te maken naar iedereen."

FC Twente heeft de hoogste begroting van de Eerste Divisie, maar Brama wil niet praten over het kampioenschap. "Het kampioenschap? Daar doe ik geen uitspraak over. We weten niets. Niets over de tegenstanders in deze competitie en niets over onze eigen kwaliteiten."

Volgens trainer Marino Pusic is de titel niet realistisch voor de Tukkers. "De samenstelling van de selectie is nog niet rond, het komt laat tot stand. We zullen meer tijd nodig hebben." FC Twente opent vrijdagavond het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.