Vitesse uitgeschakeld na nieuwe nederlaag tegen Basel

Het Europees avontuur voor Vitesse is voorbij. Net als een week geleden was FC Basel in de voorronde van de Europa League met 1-0 te sterk.

Vitesse, dat met dezelfde basis speelde die afgelopen zondag met 5-1 te sterk was voor FC Groningen, nam vanaf de aftrap het initiatief, maar het resulteerde niet in kansen. Basel werd wel gevaarlijk, maar Maikel van der Werff en Jake Clarke-Salter hielden de Zwitsers van het scoren af. Matús Bero werd voor Vitesse gevaarlijk, waar hij de bal naast kopte uit een hoekschop van Alexander Büttner.

Basel bleef de gevaarlijkste ploeg en Fabian Frei kon doorlopen richting het Arnhemse doel, maar schoot naast. In de 27ste minuut moest Vitesse met tien man verder nadat Clarke-Salter een rode kaart kreeg na gevaarlijk spel. Basel wist direct te profiteren en Albian Ajeti kopte uit een hoekschop geweldig binnen: 1-0. De spits had ook de tweede treffer op zijn schoen, maar schoof naast.

Na rust zocht Vitesse via Roy Beerens en Navarone Foor naar de gelijkmaker, maar de vleugelaanvaller kwam net te kort bij een voorzet en de middenvelder schoot over. Ricky van Wolfswinkel, die in de heenwedstrijd het enige doelpunt maakte, kreeg een kopkans op de 2-0, maar zag doelman Eduardo redding brengen. De spits kreeg in de slotfase ook nog een kans, maar schoot over waardoor het 1-0 bleef en FC Basel over twee wedstrijden met 2-0 won.