Discord gaat ook games verkopen

Chatprogramma Discord gaat naast giganten zoals Steam en Origin nu ook games verkopen. De beta voor het platform zal binnenkort van start gaan voor 50.000 gebruikers uit Canada.

De games worden handmatig geselecteerd door medewerkers van discord en door deze kleine catalogus wil discord ook gaan voor een "lokale boekenwinkel"-vibe, in plaats van de massaverkoop zoals te zien is op Steam. Gebruikers krijgen een nieuwe tab in hun Discord, waar ook tevens gratis games te verkrijgen zoals Saints Row: The Third, System Shock: Enhanced Edition, Metro Last Light en Super Meat Boy. De eerste games die gekocht kunnen worden zijn Into the Breach, Frostpuink en Dead Cells. 

Ook komt het chatprogramma met "First on Discord", waarbij indiegames eerst worden aangeboden via Discord zelf voor ze verschijnen op andere platforms. Bad North van publisher Raw Fury zal de eerste game zijn die gebruik maakt van dit concept, en 90 dagen exclusief via Discord te verkrijgen zijn. 

De winkel is volgens hoofd marketing Eros Resmini een logische keuze: de andere opties waren het verkopen van gebruikersdata of het tonen van advertenties, en Discord heeft er voor gekozen de cosmetische kant op te gaan met Discord Nitro en nu dus het verkoopplatform. Gebruikers die bovendien Discord Nitro hebben krijgen daarnaast toegang tot een hele andere selectie van games.

Discordstore
Discord gaat ook games verkopen