Dovizioso wint mooie MotoGP-race in TsjechiŽ

Andrea Dovizioso heeft de Grand Prix van Tsjechië in de MotoGP gewonnen. De Italiaanse Ducati-rijder was de sterkste op het Autodromo Brno, waar vooral in de slotronden een zeer mooie strijd uitgevochten werd. 

Valentino Rossi pakte vanaf de tweede plek de leiding, maar polesitter Dovizioso sloeg al snel terug. Rossi volgde, voor Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow en Andrea Iannone, terwijl Maverick Viñales in het middenveld samen met Stefan Bradl en Bradley Smith in het grind eindigde.

Na een kleine tien ronden, waarin de toppers vooral druk leken met het sparen van de banden, nam Rossi de leiding over van Dovizioso. Dat hield hij een paar ronden vol, tot Dovi en ook Marquez langszij kwamen en het tempo langzaam een beetje opgeschroefd werd.

Crutchlow kwam ondertussen ook sterk naar voren en nam de derde plek over van Rossi. Vier ronden voor het einde reed een drietal langzaam weg: Dovizioso, Marquez en Lorenzo, terwijl Crutchlow en Rossi het tempo van de drie toch wat moesten laten gaan.

De twee Ducati's hadden de eerste plekken in handen bij het ingaan van de slotronde, maar Marquez zat bovenop het achterwiel van Lorenzo. De wereldkampioen en kampioenschapsleider kon er echter niet voorbij en het was Dovizioso die na de openingsrace in Qatar zijn tweede zege van het jaar pakte, voor Lorenzo, Marquez, Rossi en Crutchlow.