Albon wint F2-race Hungaroring, De Vries 7e

Alexander Albon heeft zondag de sprintrace van het Formule 2-weekeinde op de Hungaroring gewonnen. De Thai van DAMS vertrok als vierde en reed uiteindelijk na een knappe inhaalactie naar zijn derde zege van het jaar.

Polesitter Artem Markelov kende geen beste start, net als de van plek twee vertrokken Sergio Sette Camara. Luca Ghiotto en Albon schoten voorbij, terwijl Nyck de Vries, de winnaar op zaterdag, van de achtste naar de vijfde plek klom.

Na een door Ralph Boschung en Alessio Lorandi veroorzaakte virtual safety car raakte Antonio Fuoco bij de herstart wat knullig zijn voorvleugel kwijt. Vervolgens gebeurde er niet al te veel meer, tot Albon in de slotfase bij leider Ghiotto in de buurt kwam. De Thai verschalkte de Italiaan en sloeg nog een groot gat op weg naar de finish.

Ghiotto kwam als tweede over de streep, Sette Camara wist zijn derde plek net vast te houden. Lando Norris kende een uitstekende race en reed knap naar de vierde plek, nadat hij Markelov en De Vries in één klap verschalkte. Nirei Fukuzumi pakte De Vries in de slotmeters nog, waardoor de Nederlander als zevende eindigde, voor de vanaf plek twintig vertrokken kampioenschapsleider George Russell.