Club Brugge verovert Belgische Super Cup

Club Brugge heeft in België de nationale Super Cup gepakt. De landskampioen maakte voor rust al het verschil tegen bekerwinnaar Standard Luik.

Bij Club Brugge verschenen in eigen stadion drie Nederlanders aan de aftrap, namelijk Stefano Denswil, Arnaut Groeneveld en Ruud Vormer. Aanvoerder Vormer verlengde zondag zijn contract, zo werd kort voor de aftrap naar buiten gebracht. Het spel was niet eens denderend, maar toch had Club halverwege de wedstrijd al een mooie voorsprong in handen.

Een minuut of zes voor de pauze bracht debutant Groeneveld de bal vanaf de linkerkant voor het doel, waar Jesse Vossen tevergeefs probeerde af te ronden met een hakbal. Hans Vanaken was vervolgens wel scherp: 1-0. Kort daarna werd de marge al verdubbeld toen Vanaken met een mooie lange bal Wesley bereikte. De Braziliaan vond tussen twee tegenstanders ruimte om raak te schieten.

De tweede helft was amper vijf minuten oud toen Standard toch weer mocht hopen op de winst. Duje Cop stuitte op doelman Karlo Letica, maar in de rebound was het wel raak via Edmilson Junior. Standard wist verder echter weinig te creëren en het grootste gevaar ontstond doen Denswil de bal bijna in eigen doel werkte. Club Brugge hield de voorsprong vast en heeft nu vijftien keer de Super Cup veroverd, een record.