Kritiek op Feyenoord City omtrent spelersbudget

Het plan van Feyenoord om een nieuw stadion te bouwen is onder vuur komen te staan, nadat een presentatie van Feyenoord City is uitgelekt.

Feyenoord wil met ingang van het seizoen 2022/23 in het nieuwe stadion spelen, maar volgens het platform Stadion op Zuid levert dat niet het gewenste financiële effect op. Dat zou blijken uit een uitgelekte vertrouwelijke presentatie van Feyenoord City aan aandeelhouders van de Rotterdamse club. Een woordvoerder van Feyenoord City bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat de stukken authentiek zijn.

Eind juni liet Feyenoord City in het Financieele Dagblad optekenen dat het spelersbudget van de club door de komst van het nieuwe stadion vanaf 2022/23 met 25 miljoen euro stijgt. Dat betekent dat Feyenoord het budget van bijvoorbeeld PSV overstijgt. Volgens Stadion op Zuid is er echter een te rooskleurig beeld geschetst.

Bij de berekening zouden de budgetten van Ajax en PSV namelijk te laag zijn ingeschat en er zou geen rekening zijn gehouden met de ontwikkelingen bij die clubs. Stadion op Zuid zegt zeker te weten dat Feyenoord de spelersbudgetten van de concurrentie helemaal niet overstijgt.

In het verleden was er al vaker kritiek op het ambitieuze stadionplan van Feyenoord. Dr. Tsjalle van der Burg, docent economie aan de Universiteit Twente, stelde vorige maand in een rapport dat voorstanders van Feyenoord City zich te makkelijk rijk hebben gerekend. Volgens Feyenoord City bevatte dat rapport 'veel onjuistheden, onzorgvuldigheden en onwaarheden'.