Dixon doet goede zaken in IndyCar Series

We keren nog even terug naar het afgelopen raceweekeinden en zien dat Scott Dixon in de strijd om de titel in de IndyCar Series uitstekende zaken heeft gedaan. De Nieuw-Zeelander was de beste in de straten van Toronto, de enige race in Canada dit seizoen.

Dixon vetrok als tweede en dook gelijk achter polesitter en kampioen Josef Newgarden aan. Graham Rahal en Jordan King probeerden met een alternatieve bandenstrategie voor de winst te gaan, maar nadat Ryan Hunter-Reay voor de safety car zorgde kon die keuze de prullenbak in.

Bij de herstart ging het maar ternauwernood goed voor Newgarden, die zijn auto maar net uit de muur wist te houden, maar wel Dixon de leiding over zag nemen. Niet veel later was het chaos: Rahal ramde Max Chilton en meerdere auto's kwamen tot stilstand en/of raakten de muur.

Dixon behield de leiding, maar Robert Wickens schoof door al het gedoe ineens op naar de tweede plek, hoewel hij nog wel een stop moest maken. Simon Pagenaud kwam nog even in de buurt, maar in de slotfase reed Dixon dan toch weer weg bij de Fransman.

Achter Dixon kwam Pagenaud als tweede over de streep, voor thuisfavorieten Wickens en James Hinchcliffe. Dixon heeft met vijf races te gaan nu 62 punten voorsprong op Newgarden, die wordt gevolgd door Rossi en Hunter-Reay. Winst levert 50 punten op, 100 in de seizoensfinale.