Eindhoven vs Groningen: neuken voor volk en stad

Er gaat flink wat geneukt worden in Eindhoven en Groningen. De twee steden zijn namelijk in een strijd verwikkeld om de vijfde gemeente van Nederland te blijven (Eindhoven) of worden (Groningen).

Eindhoven heeft die positie al jaren in handen, maar Groningen krijgt er in januari tienduizenden inwoners bij als de gemeente Haren bij Groningen wordt gevoegd. Met de huidige aantallen komt Groningen dan uit op 229.431 inwoners, 305 meer dan Eindhoven, en dat pikken de Brabanders niet.

Omroep Brabant heeft de Eindhovenaren daarom opgeroepen om met z'n allen eens even stevig van bil te gaan. Laat de condooms maar liggen ook, want anders komen die 305 extra Eindhovenaren er natuurlijk nooit. Nou ja, dat klopt eigenlijk niet, want in 2021 wordt Nuenen dan weer bij Eindhoven gevoegd, goed voor zo'n 21.000 extra inwoners.

In Groningen wordt inmiddels opgeroepen om de strijd met Eindhoven aan te gaan, een slechte zaak voor onder meer Durex dus. Met ruim 215 duizend inwoners volgt Tilburg overigens, met Almere (ruim 205 duizend) daar weer achter, maar die moeten zich pas écht de ballen uit de broek neuken om op plek vijf te komen.