'Manchester United mengt zich in strijd om Fekir'

Manchester United zou er volgens de laatste geruchten veel voor over hebben om Liverpool af te troeven in de strijd om Nabil Fekir.

De aanvallende middenvelder van Olympique Lyon zag een transfer naar Liverpool afketsen, maar volgens Le Progrès maakt hij alsnog kans op een transfer naar de Premier League. De krant meldt dat hij een aanbieding heeft ontvangen van Manchester United. Het medium meldt er niet bij of ook de clubs in onderhandeling zijn over een transfersom.

De 24-jarige sterspeler leek vorige maand al op weg naar Liverpool, maar zijn club bracht begin juni een statement naar buiten dat de onderhandelingen op niets waren uitgelopen. RMC suggereerde dat Liverpool omlaag probeerde te krijgen nadat de medische keuring van Fekir knieproblemen aan het licht bracht. Die houding werd door Lyon niet gewaardeerd.

De club weigerde hem te laten gaan en zou inzetten op een langer verblijf in Frankrijk. Zelf zou de vijftienvoudig international van Frankrijk in bijzijn van al zijn ploeggenoten in huilen zijn uitgebarsten toen hij hoorde dat de deal was afgeketst. Liverpool was bereid om 65 miljoen euro neer te leggen, plus zeven miljoen aan eventuele bonussen.

Manchester United zal dus met nog meer geld over de brug moeten komen en volgens Le Progrès lijkt dat een mogelijkeid. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigde onlangs al dat ook andere clubs interesse hebben in Fekir en noemde de naam van Real Madrid. "Maar het is niet alleen Real. Er is ook interesse vanuit andere kampen, dus is er van alles mogelijk."