Ajax onderuit in besloten oefenpot

Ajax heeft dinsdagmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Preußen Münster. De Duitsers stapten als winnaar van het veld.

Ajax verscheen met onder meer Matthijs de Ligt, David Neres, Hassane Bandé, Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad aan de aftrap. De Amsterdammers creëerden wat kansen, maar het was Preußen Münster dat als eerste scoorde. Kevin Rodrigues opende namens de club uit de 3. Liga de score.

Rasmus Kristensen maakte even later gelijk en Ryan Gravenberch miste na een combinatie met Labyad een goede kans om Ajax op voorsprong te zetten. Na de pauze stond het team van Erik ten Hag met een compleet ander elftal op het veld. Kostas Lamprou, Perr Schuurs, Luis Manuel Orejuela, Dani de Wit en Kaj Sierhuis mochten onder meer invallen.

In die tweede helft was Preußen Münster de bovenliggende partij. Tobias Rühle bracht zijn ploeg aan de leiding uit een tegenaanval en Lucas Cueto zorgde voor de beslissing. Ajax, dat op trainingskamp is in het Duitse Klosterpforte, zoekt nog een tegenstander voor een oefenwedstrijd later deze week.