Uruguay sluit groepsfase af met perfecte score na winst op Rusland

De Uruguayaanse voetbalploeg blijft uitstekend bezig op het WK in Rusland. Na zeges op Saoedi-Arabië en Egypte werd ook thuisland Rusland verslagen, waardoor Uruguay groep A met negen punten wint. Het werd 3-0 tegen Rusland, dat met plek twee ook door is naar de achtste finales.

Rusland keek na 23 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Na 36 minuten moesten de Russen ook nog verder met tien man nadat Igor Smolnikov zijn tweede gele kaart kreeg.

Na tien minuten zorgde Luis Suárez voor de 1-0 uit een vrije trap. Nadat twee landgenoten een gat in de muur hadden gecreëerd schoot de oud-Ajacied in de verre hoek raak. Igor Akinfeev ging niet helemaal vrijuit bij de openingstreffer.

Bij de 2-0 was de Russische doelman kansloos. Een schot van Diego Laxalt werd van richting veranderd door Denys Cheryshev en zo stond de 2-0 op het scorebord halverwege de eerste helft.

Nadat Smolnikov van het veld moest vanwege een tweede gele kaart was Rusland machteloos tegen Uruguay, die dit toernooi nog steeds geen tegendoelpunt hoeft te incasseren.

In de tweede helft was het lang wachten op de 3-0. Edinson Cavani kreeg enkele kansen, maar pas in de negentigste minuut was het raak voor de aanvaller van PSG.